Nieuws
»
Voor op brood: linzenspread
23/2/2020

Voor op brood: linzenspread

Linzen zijn supergezond. Linzen zijn een hele goede plantaardige bron van ijzer. Net zoals alle peulvruchten zijn linzen rijk aan vezels en proteïne. Dat is hun grootste bijdrage aan onze gezondheid.

Wat heb je nodig? Voor 6 boterhammen

  • 250 gram linzen uit blik
  • 6 eetlepels tahin
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels gedroogde koriander
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 citroen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Pureer de linzen in de keukenmachine of met de staafmixer samen met citroensap, olijfolie, tahin, komijn, 3 eetlepels gemalen koriander en wat zout en versgemalen peper tot een gladde massa. Verdun de hummus zo nodig met het water.
  2. Schep de hummus in een wijde kom of diep bord en sprenkel er wat olijfolie over.
  3. Maak de hummus af met pecannootjes, bieslook (of verse koriander) en fijn gesneden appel.

Tip als belegd broodje

  • Deze linzen-hummus is heerlijk op een stokbrood, als hapje tijdens een feestje.
  • Rooster een dikke snee volkoren brood. Besmeer de toast dik met de linzen-hummus en garneer met wat appelstukjes, pecannoten en bieslook.
Linzen-hummus
Administratieportaal