Nieuws
»
Spaghetti met vega linzen bolognesesaus
8/3/2020

Spaghetti met vega linzen bolognesesaus

Wat heb je nodig? 4 personen

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 bakje verse basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 gram linzen
  • 700 ml passata  
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 400 gram volkoren spaghetti

Instructies

  1. Snipper de ui, snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes. Hak de basilicum (zowel blad als steeltje), samen met de knoflook fijn.
  2. Spoel de linzen af in een vergiet onder de koude kraan.
  3. Verwarm een grote pan met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui met de wortel en bleekselderij. Wanneer de ui glazig wordt, voeg de basilicum en knoflook toe, samen met de laurier en het takje rozemarijn. Bak een paar minuten mee tot de knoflook begint te geuren en voeg dan de linzen toe.
  4. Voeg de passata en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan ongeveer een half uur pruttelen tot de linzen gaar zijn.
  5. Kook de volkoren spaghetti volgens de instructies op de verpakking en serveer met de vegetarische bolognesesaus.

Administratieportaal