Nieuws
»
Paddenstoelen risotto
8/3/2020

Paddenstoelen risotto

Wat heb je nodig? 4 personen

  • 300 gr risotto rijst
  • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 liter bouillon (1 bouillonblokje)
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • Klont boter
  • 500 gr paddenstoelen, champignons en kastanjechampignons
  • 1 theelepel tijm
  • Handje rucola

Instructies

  1. Zet een pan met 1 liter water op het vuur en voeg daar 1 bouillon blokje aan toe. Laat dit water koken. Snijd ondertussen de gemengde paddenstoelen in plakjes, snipper de ui in kleine stukjes en pers het knoflook teentje fijn.
  2. Fruit de ui en de knoflook aan in een wok pan. Bak vervolgens de in plakjes gesneden gemengde paddenstoelen mee. Als dit half gaar is voeg je de risotto rijst toe in de pan. Dit bak je 1-2 minuten mee. Blus dit vervolgens af met witte droge wijn.
  3. Voeg voor 20 minuten lang bouillon aan de risotto toe in kleine beetjes (schepje voor schepje) zodat de risotto langzaam zacht wordt.
  4. Als de risotto gaar is zet je het vuur uit en voeg de 1 el boter eraan toe en vervolgens de Parmezaanse kaas. Roer dit door elkaar zodat de risotto smeuïg wordt. Klaar!

Tips

Je kunt hier nog extra kleurrijke groenten aan toevoegen, zoals stukjes wortel, doperwten of tomaatjes.

Administratieportaal