Nieuws
»
Makkelijke homemade vegan bonenburger
23/2/2020

Makkelijke homemade vegan bonenburger

Dagje geen vlees, maar wel een burger eten? Wij helpen je!

Wat heb je nodig? 6 burgers

  • 2 ui, gesneden
  • 3 teentjes knoflook, gesneden
  • 4 blik zwarte bonen, uitgelekt
  • 1 handje mais
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • Peper en zout
  • 4-5 eetlepels havermout

Overige ingrediënten

  • 6 volkoren broodjes
  • Quacemole
  • Bietenkiemen
  • Plakjes rode biet
  • Optioneel: feta kaas

Instructies

  1. Doe de zwarte bonen samen met de ui en knoflook in een blender. Voeg ook de kruiden en mais toe. Laat even kort mixen tot een stevig maar grof mengsel.
  2. Roer de havermout door de zwarte bonen en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
  3. Maak 6 burgers van het mengsel en leg ze op een bakpapiertje. Schuif de burgers 15-20 minuten in de oven op 200graden.
  4. Maak de burger broodjes af met quacemole, feta, kiemen en plakjes rode biet.
Een gezonde, heerlijke en vleesloze burger!


Administratieportaal