Nieuws
»
Leo wist het al: voorkomen is beter dan genezen
22/5/2020

Leo wist het al: voorkomen is beter dan genezen

Een gezonde leefstijl bepaalt voor het grootste gedeelte je gezondheid en vitaliteit. Je leefstijl bepaalt voor wel 85% de kans op het ontstaan van bepaalde welvaartsziekten zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en overgewicht. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat je zelf veel invloed hebt op je gezondheid!

Nou ja, echt goed 'nieuws' is dat natuurlijk niet. Goed, dat wel, maar geen 'nieuws'. Vandaar dat Leo al sinds begin vorig jaar het roer compleet omgegooid heeft op zijn lunchlocatie's. Vanaf toen zijn wij namelijk al gestart met ons Code Groen programma, waarbij juist die gezonde leefstijl centraal staat.

Gezondheid en weerbaarheid

Natuurlijk tref je bij Leo gezellige en ontspannen lunchlocaties aan waar het goed toeven is. Als verbindende schakel is het Leo-restaurant het bruisende hart van de organisatie. Maar, bij ons ligt de nadruk op gezondheid en weerbaarheid van onze lunchgasten. Wij bieden niet alleen lekkere en gevarieerde producten, maar ook zoveel mogelijk gezonde en energievolle voeding. Voeding die je lichaam voedt en niet belast. En het mooie van ons Code Groen programma is dat we de producten aanbieden op een manier dat onze gasten daar zelf voor kiezen. Vrijwillig,zonder betutteling want dáár houden wij niet van. Verantwoord en doordacht! Kennisdeling over hoe voeding werkt op het menselijk lichaam speelt daarbij een grote rol. Ons enthousiaste team van voedingsspecialisten legt het graag aan je uit.

Verkeerde balans

Wij vinden het jammer dat deze benadering nog weinig weerklank vind in de rest van Nederland. Er is over het algemeen nog steeds veel meer aandacht (tijd, geld, middelen) voor genezen van ziekten dan voor het voorkomen van die ziekten, al zien wij wel een lichte kentering aankomen. Natuurlijk is het geweldig dat we zo’n goede zorg hebben waar je terecht kan als het nodig is. En zeker in deze tijd verdienen al die kanjers in de zorg ons grootste respect. Maar Leo vindt dat de balans nog steeds verkeerd ligt en dat er veel meer aandacht zou moeten zijn voor preventie. Dit hebben wij verwerkt in ons Code Groen programma.

Gelukkig lijkt het er op dat wij niet langer helemaal alleen staan in deze gedachte. Deze coronatijd lijkt namelijk steeds meer te bevestigen wat wij al lang roepen: werk aan je leefstijl! Eet gezonder en beweeg meer. Bouw je weerstand op en ontspan voldoende. We weten helaas nog niet veel over corona. Maar wat wel heel duidelijk naar voren komt is dat  mensen die ongezonder leven veel vatbaarder zijn voor het virus. Al eerder schreven wij daar een blog over.

Gezonde leefstijl wordt trending'

Corona heeft ons allemaal keihard op de feiten gedrukt en we zeiden het al eerder: er zit een kentering aan te komen. Dat wat wij al ver voor deze verschrikkelijke uitbraak probeerde te verwezenlijken: een gezondere leefstijl, vindt gelukkig nu wel wat meer weerklank in de samenleving.

Een gezonde leefstijl begint bijvoorbeeld nu steeds meer een 'trending' nieuwsitem te worden. Zo verscheen dinsdag een artikel waarin 1600 zorgprofessionals oproepen om ook zélf in actie te komen. Niet te wachten op een vaccin maar zelf het initiatief nemen om gezond te blijven. Gezond eten, regelmatig bewegen en voldoende ontspanning zijn de belangrijkste pijlers. Ook nu.nl besteedde aandacht aan de rol van leefstijl bij het versterken van je weerstand.

Code Groen

De weg die wij begin vorig jaar ingezet hebben met Leo's Code Groen begint dus zo langzamerhand steeds meer navolging te krijgen. En … daar zijn wij blij mee. Want uiteindelijk is onze hele samenleving gebaat bij meer preventie. Niet alleen uit economische overwegingen, maar zeker ook vanuit ons gevoel van geluk en welzijn.

Wil je weten wat Code Groen voor jouw organisatie en de gezondheid van jouw medewerker kan betekenen? Kijk dan hier!

Administratieportaal