Nieuws
»
Petitie om een gezonde lunch bereikbaar te maken voor alle Nederlanders
29/1/2020

Petitie om een gezonde lunch bereikbaar te maken voor alle Nederlanders

In Nederland kennen we een hele rits aan goede subsidieregelingen om een bijdragen te leveren aan een betere wereld, bijvoorbeeld voor elektrisch rijden of zonnepanelen.

Het Ministerie van VWS heeft hele mooie stappen gezet met het Nationale Preventieakkoord. Maar als het om gezonde voeding gaat ontbreekt er een goede financiële prikkel om een echte serieuze bijdrage te leveren aan het stimuleren van gezondere medewerkers voor de BV Nederland. Sterker nog: werkgevers worden extra belast via de WKR als zij een gezonde lunch gratis of tegen een hele kleine bijdrage willen faciliteren voor hun medewerkers. En dat terwijl de overheid in het Nationaal Preventie Akkoord heeft beloofd stappen te gaan ondernemen om gezond eten te stimuleren om zo welvaartsziekten als overgewicht en diabetes terug te dringen.

Wij vinden dat dit anders moet en zijn om deze reden een petitie gestart waarmee we willen bewerkstelligen dat bedrijven die een gezonde lunch gratis of tegen een kleine vergoeding willen gaan aanbieden aan hun medewerker, worden vrijgesteld van de WKR op catering. Uiteraard dient dit bedrijf te voldoen aan gestelde gezondheidscriteria. Deze werkgever ontvangt dan de AAA Gezondheidsstatus. Hiermee denken wij een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van alle werkende mensen en gaan we echt stappen maken richting een gezonder en vitaler Nederland.

Om dit onderwerp op de agenda van het Ministerie van VWS te krijgen, hebben we 40.000 handtekeningen nodig. Teken onze petitie en help mee om een gezonde lunch bereikbaar te maken voor alle werknemers in Nederland.

Ga naar de petitie

Administratieportaal