Nieuws
»
KRUSH ontbijten met gered voedsel!
7/6/2020

KRUSH ontbijten met gered voedsel!

Bij Leo kiezen we heel bewust de producten die we op onze locaties gebruiken. Ze moeten een bijdrage leveren aan de gezondheid en vitaliteit van onze gasten of de wereld om ons heen. Deze maand: KRUSH - ontbijten met gered voedsel.

Sinds mei 2020 staat KRUSH op alle buffetten van Leo. KRUSH is een fantastisch initiatief tegen voedselverspilling en heel gezond! Deze muesli kan zonder schuldgevoel worden genuttigd als ontbijt of tijdens de lunch.

KRUSH op het buffet van Leo's restaurant: ARTooling

Voedselverspilling

Een derde van ons voedsel wordt verspilt. Er blijven veel reststromen voedsel over bij het produceren van voedsel, bijvoorbeeld bierborstel (wat heel veel vezels bevat) en speltzemelen na het malen van spelt. Dat is zonde, want deze reststromen kunnen wij als mens prima consumeren! Daarom gebruikt KRUSH dit soort reststromen van voedsel in de muesli. 50% van de ingrediënten in een verpakking KRUSH is afkomstig van gered voedsel, wat betekend dat dit voedsel anders niet voor menselijk consumptie gebruikt zou worden.

We zijn gewend dat ons eten er perfect uit ziet maar minder perfect is natuurlijk net zo lekker en gezond. Daar maat KRUSH gebruik van!

Waste is no waste, until we waste it - KRUSLI

Gemaakt van buitenbeentjes

KRUSH wordt gemaakt met bijvoorbeeld gebroken noten, 'te' kleine zaden, speltzemelen, bierbostel en 'kromme' groentes & fruit. Zij vangen dus eigenlijk de buitenbeentjes op en maken daar een nieuw product van! Een heel lekker product zelfs...

Productieproces KRUSH

KRUSH wordt gebakken bij de meesters van De Halm! Een authentieke Nederlandse graanpletterij sinds 1977.

Voedingswaarden KRUSH

Leo serveert KRUSH vanwege de overeenkomstige duurzaamheidsmissie met Leo, maar ook vanwege de goede voedingswaarden van het product. KRUSH bevat:

  • Vezels. Ontzettend belangrijk voor een goede spijsvertering en gezonde darmen.
  • Eiwitten. De bouwstenen van het lichaam. KRUSH bevat minimaal 12 gram eiwitten per 100 gram
  • Groenten. We eten te weinig groenten. In verschillende KRUSH varianten vind je gedroogde groentes.
  • Minder suiker. KRUSH bevat minder dan 10 gram suiker per 100 gram.

Waar is KRUSH te koop?

Nieuwsgierig? Je kunt KRUSH dus in Leo's bedrijfsrestaurants vinden, maar ook via andere verkooppunten.

Administratieportaal