Nieuws
»
Inspiratie voor thuis - recepten vol kleur
8/3/2020

Inspiratie voor thuis - recepten vol kleur

Fytonutriënten zijn plantstoffen die in alle plantaardige producten zitten en zijn heel belangrijk voor onze gezondheid. Fytonutriënten werken beschermend als een soort immuunsysteem voor ons lichaam die beschermt tegen hart- en vaatziekten, kanker, beroertes en diabetes. Daarnaast zijn fytonutriënten verantwoordelijk voor de kleur van groenten; zoals het paars van aubergine, rood of geel van paprika, oranje van wortelen en blauw van een braam. Iedere kleur heeft ook nog zijn eigen specifieke voedingsstoffen.

Om optimaal te profiteren van de fytonutriënten in planten,moet je zo veel mogelijk kleuren eten. Eet elke dag een stuk groente of fruit van minstens 3 verschillende kleuren (blauw, rood, wit, paars, groen en oranje/geel)te consumeren om zo een gevarieerde combinatie van fytonutriënten binnen te krijgen en de hoogte kans op een ultieme bescherming!

Dit zijn Leo's kleurrijke favoriete:

Frisse salade met perzik, radijs en parmaham

Zeewier wrap met geitenkaas/biet

Couscousmaaltijd met peulvruchten en rozijnen
Pasta pesto van courgette met tomaatjes

Lees ook:

Fytonutriënten: waarom gekleurd eten zo gezond is!

Administratieportaal